Sunday, 9 September 2012

Pedang-pedang lagenda dan penuh sejarah

Pada kali ini,saya ingin kongsikan lagi satu artikel yang menarik tentang pedang-pedang legenda dan  yang penuh bersejarah..Jom BACA!!


Salahuddin Ayyubi Sword


Tuesday, 28 August 2012

Anggaran Penutur Bahasa Melayu Di Dunia

Berjumpa lagi dalam artikel baru saya,pada kali ini saya hanya berkongsi artikel yang ringkas sahaja,dan di antara artikel dalam blog ini,artikel ini yang paling ringkas.,hehe

Tuesday, 24 July 2012

Perkara Ajaib Yang Tersembunyi Di Dalam Minda

Apakah anda bersetuju jika saya katakan terdapat banyak perkara ajaib tersembunyi di dalam minda?
Pada kali ini saya ingin kongsikan tentang beberapa perkara ajaib yang tersembunyi dalam minda kita,sebenarnya minda kita banyak fungsi nya,hanya kita sahaja yang tidak terokai dan memahami.Jom kita baca...





Monday, 18 June 2012

Pengalaman pertama bagi semua orang

Hari ini,admin ingin kongsi satu cerita atau peristiwa yang mungkin dan pasti semua orang akan melaluinya apabila sampai pada masanya .Hanya tuhan saja yang tahu masanya.(baca mesti sampai habis)

Inter & AC Milan Berminat Dengan Anderson

Dua kumpulan gergasi Inter dan AC Milan sedia bersaing untuk khidmat midfielder Manchester United, Anderson.

Piala AFC: Mandjou perkuat Kelantan

MENJELANG pertemuan suku akhir pertama saingan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) menentang kelab dari Iraq, Arbil, Kelantan bakal menggunakan penyerang import baru, Keita Mandjou bagi memantapkan jentera serangan.


.

Tuesday, 5 June 2012

[Pic] SNSD Girls Generation sebelum dan selepas pembedahan plastik!

hehehe...aq tau mesti ramai yg suke awek korea sekarang kan... sebab sekarang memang diaorang sudah popular kat Malaysia...hihi Nak tau sape SNSD ?? tengok video kat bawah ni dulu...(sila tekan read more)



Buat Beg Dengan Menggunakan Baju

Ini hari admin mahu bagi toturial tentang cara membuat beg dengan menggunakan baju.Mungkin tutorial ini berguna kepada yang tidak mampu beli beg terutamanya kepada pelajar,korang kalau xde duit hendak beli beg baru bolehlah guna toturial inijangan susahkan ibubapa kamu ,hehe.. admin dah x nak cakap banyak-banyak,korang boleh lihat dengan teliti gambar di bawah ni,.Jom lihat...

Apa pendapat korang,cube lah buat. lepas tu pegi sekolah bawa beg baju ni,mesti korang terkenal punya kerana kreatif..hehe,.


Korang Akan Mati Jika Kehilangan Sebatang Pen

Mungkin tajuk nya agak menipu tapi percaya lah kerana perkara ini sesuatu yang betul, tidak ada guna bagi admin jika menipu korang..ini betul-betul., jangan kamu menghilangkan pen yang amat berguna itu.,jika tidak kamu akan mati. jom lihat kebenarannya ..

Sukan Kegemaran Rasulullah

assalamualaikum,,sekarang admin hendak kongsikan sukan kegemaran nabi kita iaitu nabi muhammad.Mungkin antara korang yang tidak tahu sukan yang dikegemari nabi kita.gambar dibawah akan menerangkan sukan yang dikegemari nabi.jom lihat....


jika kita mengikuti sukan yang digemari rasulullah,secara tidak langsung kita mengikuti sunnah rasulullah dan insya-allah akan memperolehi pahala..

Pesanan Rasulullah-Jangan Kahwini 6 jenis Wanita Ini

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : “Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah”.

Cara Mengetahui Jantina Komputer

Assalamualaikum dan selamat datang kepada yang belum pernah jejak blog ini.  hari ini admin hendak kongsikan satu lagi toturial yang agak menyeronokkan iaitu cara bagaimana hendak mengetahui jantina komputer korang..ok lah,, admin pon malas nak tulis panjang-panjang.korang boleh ikut cara di bawah ini.have fun!!


Sunday, 27 May 2012

Sejarah Asal Usul Meme Trollface

Antara salah satu meme yang terkenal di internet adalah trollface. Trollface dipercayai adalah antara meme terawal yang mencetuskan fenomena sehingga kini, dan ianya masih luas dipergunakan. Namun, tahukah anda mengenai asal-usul meme trollface ini? Siapa pula penciptanya?

Siapakah Sir Henry Gurney

Banyak timbul isu yang berkaitan dengan sejarah negara. Jika dahulu dengan kekurangan media alternatif dan kejahilan Ummah, kita terima bulat-bulat apa yang diperkatakan di dalam Buku Tawarikh maupun Buku Sejarah. Tiada masa berfikir di luar kotak. 

Kini masa telah berubah. Anak-anak muda yang berjiwa panas, gelora, ingin tahu, berfikir di luar kotak mula mencari "sesuatu yang berkurangan" dalam pengkisahan sejarah negara. 

sejarah adalah peristiwa lampau yang memberi pengajaran untuk generasi mendatang. Jika sejarah itu disonsangkan dan diselewengkan, kita bakal "di maki hamun" bahkan mungkin kubur kita bakal "di kencingkan" oleh generasi mendatang!

Kentut

Seorang wanita tua pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan. Doktor bertanyakan kepada wanita tersebut apa masalahnya. 

Wanita tua menjawab dia menghadapi masalah kentut yang tidak berbunyi dan tidak berbau, sedangkan dia telah kentut sehingga sepuluh kali banyaknya ketika berada di pejabat. Memandangkan kentutnya tidak berbunyi dan berbau dia langsung tidak menyedari ianya berlaku..

Bapa yang Hampeh

Gadis : hari ni sy jalani pembedahan jantung .
 Jejaka : sy taw T_T I love you .
Gadis : I love you too . 
 (Bile sedar dari pembedahan , gadis tengok jejaka takde . Tp ayah die je yg ade)
 Gadis : mane suami sy ayah ?
Ayah : Siti taw tak sape dermakan jantung untuk siti ? T_T
 Gadis : apaaaaa ? ( Terus menangis )
 Ayah : hehe takde la . Ayah melawak je . Die pegi tandas :P

moral value disini ialah janganlah kita bergurau tentang perkara yang serius,jika kita lakukan juga padah akan menimpa.

Bila Isteri Tidur Suami Buat Apa


Sebuah keluarga dari golongan pertengahan di sebuah negara Timur Jauh, di mana suami dan isteri bekerja. Mereka mempunyai dua orang anak. Seorang lelaki berusia 9 tahun dan seorang perempuan berusia setahun. Segala urusan rumah dikendalikan oleh seorang pembantu rumah Filipina.


Pada suatu malam, ketika sedang makan malam sekeluarga, si anak sulung yang berusia 9 tahun itu bertanya pada si ayah, "Ayah, apa itu politik?" Tersedak si ayah mendengar persoalan anaknya itu. Jawab ayah, ."Politik itu macam keluarga kita. Ayah dapatkan wang untuk keluarga kita, ayah adalah kapitalis, Mama gunakan wang itu untuk menguruskan keluarga kita, jadi mama adalah kerajaan. Kakak pembantu rumah kita adalah golongan pekerja. Kamu adalah rakyat dan adik kamu adalah generasi masa depan. Faham?"

Guru Kesukaan

Seorang guru bertanya kepada murid2nya...

 "Siapa guru yang paling kamu semua suka disekolah ini?"
 "Cikgu la!" kata salah seorang murid sambil menunjuk kepada guru yang bertanya didepan kelas..
 "Kenapa saya?" tanya guru itu mula merasa bangga..
 "Kerana saya selalu berpeluang untuk tidur ketika cikgu mengajar..
 Cikgu nya meneruskan pelajaran tanpa menghiraukan lagi murid itu buat selamanya..
 haha

(kesian murid tu x tak dihiraukan lagi dengan cikgu tu)
moral value di sini ialah jangan lah kita menyakiti hati cikgu kita walaupun ianya hanya gurauan..
sudah merajuk susah nak pujuk..

Sebab Doktor Memakai Baju Warna Hijau

Selalu dalam bilik bedah kita selalu tengok doktor memakai baju hijau semasa bertugas. Kenapa?Pada mulanya doktor dikatakan memakai warna putih kerana ia warna yang melambangkan kebersihan.
 
    Bagaimanapun, seorang doktor yang berpengaruh telah menggantikan warna putih dengan warna hijau kerana menurutnya warna hijau lebih sejuk.Walaupun sukar dipastikan mengapa warna hijau paling sesuai bagi doktor untuk melihat lebih baik di ruang pembedahan..

Sejarah Ringkas Internet Di Malaysia

 Pada tahun 1987, Rangkaian Komputer Malaysia (RangKoM) dengan kemudahan sambungan antarabangsa telah ditubuhkan. Universiti-universiti tempatan merupakan pengguna RangKoM pada peringkat awal. Ianya terus berkembang dengan sokongan dan perhatian dari pihak swasta. Tumpuan awal penggunaan RangKoM ialah pada mel dan forum elektronik, walaupun ia mempunyai keupayaan komunikasi dan perkongsian sumber. Projek RangKoM bukan sahaja memberi pengalaman dari segi pembangunan teknologi, malah ia juga mendedahkan beberapa kelemahan, kekurangan dan juga potensi penggunaan teknologi rangkaian komunikasi dan isu-isu pengurusan yang berkaitan dengannya.  



Berdasarkan kepada pengalaman ini, program JARING telah dirumuskan, dan ianya dilancarkan pada tahun 1991 yang bertujuan untuk membangunkan rangkaian komunikasi negara secara bersepadu dan lebih menyeluruh. Secara praktiknya, segala kegiatan dan pengalaman projek RangKoM telah diserapkan ke dalam projek JARING.

MIMOS yang dikenalikan oleh 5 pakar komputer iaitu Dr Mohd Azzman UM, Dr Awang Lah UM, Dr Muhammad Ghazie Ismail (USM), Dr Mohd Arif Nun (UTM), Dr Mohd Zawawi Ismail (UTM) mengendalikan projek rangkaian JARING sebagai projek pembangunan utama dalam Rancangan Malaysia Ke-Enam. JARING yang dihubungkan dengan banyak institusi penyelidikan dan akademik, serta agensi kerajaan dan swasta di Malaysia, bermatlamatkan terutamanya untuk menyokong aktiviti pendidikan, penyelidikan dan komersial. JARING juga dihubungkan kepada rangkaian Internet antarabangsa.

Talian litar suwa antarabangsa berkelajuan 64Kbps ke Amerika Syarikat telah beroperasi mulai 14hb. Nov. 1992. Talian suwa ini menggantikan talian X.25 awam dan dail yang tidak lagi kos efektif setelah meningkatnya bilangan pengguna dan tahap penggunaan JARING. Pada 29hb. Nov. 1994, keupayaan JARING dipertingkatkan kepada 1.5Mbps yang merupakan 24 kali ganda lebih pantas berbanding dengan talian 64Kbps. Keupayaan JARING ini memanfaatkan sepenuhnya teknologi gentian optik selaras dengan pertambahan dalam bilangan keahlian.

Pada bulan Jun 1994, JARING bergerak dengan lebih cemerlang lagi dan Internet boleh diakses melalui nodnya yang ditempatkan di seluruh negara. Nod JARING pada masa tersebut ditempatkan di 16 buah bandar utama di Malaysia, iaitu di Damansara, Petaling Jaya, Shah Alam, Bangi, Melaka, Seri Gading, Johor Bahru, Ipoh, Pulau Pinang, Alor Setar, Kuantan, Kuala Terengganu, Kota Bahru, Kuching, Kota Kinabalu, dan Kuala Lumpur. Ini membolehkan lebih ramai pengguna mencapai JARING/Internet dengan panggilan telefon tempatan. Rangkaian JARING turut boleh dimanfaatkan oleh pengguna dari
Singapura, Brunei, dan Thailand.

Dari segi perkembangan keahlian JARING/Internet pula, sebanyak 27 organisasi dan jabatan kerajaan telah menjadi ahli pada awal tahun 1992. Lebih 200 pelanggan dalam negara menggunakan kemudahan ini pada akhir tahun 1992. Keahlian JARING dikategorikan kepada pelajar, orang perseorangan dan organisasi. Orang perseorangan dan pelajar hanya boleh mengakses Internet melalui talian dail sahaja, sementara organisasi boleh mengakses melalui talian dail atau litar suwa. Keahlian JARING di sepanjang tahun 1994 meningkat kepada 1,693 ahli individu dan 254 syarikat.

Dalam tahun 1995 pula, JARING ditingkatkan keupayaan bagi menampung pertambahan keahlian dan penggunaan serta mengurangkan kesesakan aliran trafik. Tumpuan utama ialah mengukuhkan prasarana tulang belakang JARING melalui tambahan nod, talian di antara nod, dan peningkatan kelajuan beberapa talian suwa serta bilangan talian dail.

Dalam tahun 1995 juga talian yang menghubungkan nod-nod di Pulau Pinang dan Johor Bahru telah ditingkatkan kelajuannya dari 64Kbps kepada 2.048Mbps. Sehingga akhir tahun 1995, lebih 1,000 talian untuk pengguna talian dail telah disediakan. Sebanyak 40 nod baru telah dipasang dalam tahun 1996 sebagai tambahan kepada 21 nod pada tahun sebelumnya.

Tahun 1995 juga menyaksikan pemasangan sambungan kedua ke Internet antarabangsa. Sambungan tetap yang berkelajuan tinggi pada kadar 2.048Mbps (E1) berfungsi serentak dengan sambungan 1.536Mbps (T1) sebelumnya. Kehadiran E1 disamping T1 berupaya menampung penggunaan yang semakin bertambah. Sepanjang tahun 1995 pertumbuhan peningkatan keahlian JARING bertambah pada kadar purata 22% sebulan. Melalui Rancangan Malaysia Ke-7, kerajaan telah melaksanakan projek Superstruktur Maklumat Negara yang menggunakan JARING sebagai prasarana tulang belakang.

Untuk membuka peluang yang lebih luas kepada umum, JARING telah memeteraikan Memorandum Persefahaman (MOU) dengan beberapa syarikat Pembekal Perkhidmatan Akses JARING (JASP) pada 1 Ogos 1996. Ia memudahkan orang ramai mendapat khidmat sokongan bagi mengakses Internet.

(nota kaki: inilah nota yang paling ringkas yang admin boleh buat)


Sunday, 22 April 2012

Cara Membezakan Daging Lembu dengan Daging Babi

Terdapat beberapa perbezaan asas di antara daging babi dan lembu. Menurut Dr. Ir. Joko Hermanto, Dekan Jabatan Ilmu dan Teknologi Pangan IPB di Indonesia mengatakan bahawa melalui mata kasar, terdapat lima aspek yang dapat dibezakan antara daging b.a.b.i dengan daging lembu iaitu warna, serat daging, jenis lemak, aroma dan tekstur. Berdasarkan perkara ini, fokus pengamatan mereka diarahkan pada lima aspek tersebut.
1. Dari segi warna

 Jika dilihat, daging babi mempunyai warna yang lebih pucat dari daging lembu (lihat gambar), warna daging babi seolah-olah seperti warna daging ayam. Namun perbezaan ini tak dapat dijadikan pegangan, kerana warna pada daging babi biasanya disalut dan disebatikan dengan pelumuran darah lembu, walau sebatian ini boleh dihilangkan dengan merendam di dalam air. Selain itu, di bahagian tertentu pada daging babi , warnanya mirip sekali dengan daging lembu sehingga sangat sukar membezakannya.




2. Dari segi serat daging

Perbezaan kelihatan dengan jelas antara kedua-dua daging. Pada daging lembu, serat-serat daging kelihatan padat dan garis-garis seratnya kelihatan jelas. Sedangkan pada daging babi , serat-seratnya kelihatan samar dan sangat renggang. Perbezaan ini semakin jelas ketika kedua-dua daging direnggangkan bersama.




3. Dari lemak yang kelihatan
 Perbezaan terdapat pada peringkat keanjalannya. Daging b.a.b.i mempunyai tekstur lemak yang lebih elastik sementara lemak lembu lebih kaku dan berbentuk. Selain itu lemak daging babi sangat basah dan sukar dilepaskan dari dagingnya sementara lemak daging agak kering dan kelihatan berserat Namun kita harus berhati-hati pula bahawa pada bahagian tertentu seperti buah pinggang, lemak babi kelihatan hampir serupa dengan lemak lembu




4. Dari segi tekstur

Daging lembu mempunyai tekstur yang lebih kaku dan padat berbanding dengan daging babi yang lembik dan mudah diregangkan (lihat gambar). Melalui perbezaan ini sebenarnya ketika kita memegangnya pun sudah terasa perbezaan yang nyata antara keduanya kerana dapat dirasakan daging babi lebih kenyal dan mudah direnggangkan. Sementara daging lembu terasa solid dan keras sehingga cukup sukar untuk diregangkan.




5. Dari segi aroma

 Terdapat sedikit perbezaan antara keduanya. Daging babi mempunyai aroma khas tersendiri, sementara aroma daging lembu adalah hanyir seperti yang telah kita ketahui. Dari segi bau inilah sebenarnya perkara paling penting untuk membezakan antara kedua-dua daging ini. Kerana walaupun warna telah ditukar dan dicampur antara keduanya, namun aroma kedua-dua daging ini masih boleh dibezakan. Sayangnya kemampuan untuk membezakan melalui aromanya ini memerlukan latihan yang berulang-ulang kerana memang perbezaannya tidak terlalu ketara.

  6. Ciri-ciri secara Umum

 Secara amnya, bentuk daging babi yang diternak dan babi hutan sangat mirip satu sama lain, sementara daging babi mempunyai perbezaan yang cukup banyak dengan daging lembu. Namun ketika kedua-dua jenis daging tersebut telah dicampurkan, apatah lagi setelah disebatikan dengan darah lembu, kedua-duanya (daging babi dan lembu) menjadi sangat sukar untuk dibezakan.


Borang Kematian untuk Pengguna Facebook

Pernah tak korang alami di mana kawan atau kenalan korang di Facebook meninggal? Mesti pernah kan. Persoalannya, apa akan terjadi pada akaun facebook si mati? Apakah Facebook tahu tentang pemergian si mati dan apa tindakan yang facebook akan buat berkaitan penggunanya yang meninggal?



Untuk penerangan yang lebih mudah, kita tengok carta bergambar di bawah ni. Dan link untuk borang report kematian pengguna facebook ada di bawah sekali. Boleh refer situ kalau ada sahabat handai atau kenalan korang di facebook yang meninggal. Semoga bermanfaat!




Fakta Tentang Air Sejuk

Assalamualaikum semua ,dah lama admin tidak mengupdate blog ini,okeylah hari ini saya nak kongsi kan sedikit info atau fakta tentang air sejuk dan ais yang jarang diketahui orang ramai.. Dipetik dari facebook.. check it out~

Sunday, 19 February 2012

How to speed Up Youtube Buffering Speed!

For Xp Only,For win7 check below
This procedure is intended to speed up buffering speed when you watch videos

Steps:
a) click start
b) click run
c) in the box type system.ini

Cara Nak Lajukan Broadband (untuk yang habis limit)

Biasanya kalau broadband dah lebih limit, speed dia akan jadi slow sangat kan. Kat sini ada Cara nak lajukan broadband yang dah habis limit atau broadband yang dah slow sebab dah off limit.

Tips Kekalkan kelajuan Broadband (untuk yang abis limit)


ok mula2 korang buat macam ni.

1. klik start > run/search program and files
2. taip cmd > enter

akan keluar command prompt

Aplikasi Permainan Upin Dan Ipin Pada Platform iOS Mula Kelihatan

Les Copaque sebelum ini telah pun memperkenalkan aplikasi Pocket Ipin, selain pada masa yang sama memberikan kita sedikit paparan eksklusif berkaitan dengan aplikasi iPad Upin dan Ipin. Nampaknya bukan itu sahaja, dan masih terdapat beberapa aplikasi yang masih dalam pembangunan oleh pihak Les Copaque.



‎30 fungsi baru pada Mountain Lion



OS X 10.8 Mountain Lion Bakal Hadir

Setelah memperkenalkan OS X Lion pada tahun lepas, kini Apple bergerak pantas dalam membangunkan sistem operasi generasi baru mereka, dimana hari ini, Apple telah pun memperkenalkan OS X Mountain Lion untuk para pembangun, dan bakal diperkenalkan kepada semua pengguna seluruh dunia dalam masa beberapa bulan lagi dari hari ini.


Logo Baru Untuk Windows 8

Nampaknya, ura-ura berkaitan perubahan logo Windows adalah benar, apabila hari ini, Microsoft secara rasminya mengumumkan mengenai logo baru Windows 8, yang mana turut membawakan antaramuka Metro pada logo mereka.

Namun, mungkin perubahan ini tidak begitu diminati oleh para pengguna dan peminat Windows yang sedia kenali akan logo sistem operasi tersebut dengan empat warna.

Friday, 17 February 2012

Facebook Mempunyai 845 Juta Pengguna Aktif, Menjana $3.7 Billion Sepanjang 2011

Berita berkenaan dengan IPO daripada pihak Facebook hari ini menjadi berita utama seluruh dunia, dimana dengan memfailkan sebagai syarikat awam, beberapa data menarik berkenaan dengan laman sosial terkemuka itu dikongsikan bersama pengguna seluruh dunia.


Kelajuan Internet Dunia Mencapai 186Gbps


Gambar Yang Didelete Dalam Facebook Tetap Tidak Hilang


Blog Lelaki VS Blog Perempuan

cuba kita lihat apa perbezaan yang amat ketara antara blog lelaki dengan blog perempuan,saya sebagai admin blog ini amat setuju,haha.... tapi kepada blogger perempuan,, bukan semuanya begini tapi kebanyakkannya begini,
ini hanya gurauan,jadi jangan marah-marah.





setuju x dengan pendapat admin.??

Teknologi skrin sentuh pada masa hadapan

Skrin sentuh telah menjadi salah satu perkara utama dalam dunia teknologi pada hari ini, dan lebih banyak lagi inovasi bakal dibawakan oleh teknologi melalui skrin dalam bulan-bulan mahupun tahun-tahun akan datang.

Selepas Samsung mempertontonkan skrin sentuh lutsinar dan juga skrin boleh dibengkokkan, kini Corning melalui video terbaru mereka, memperlihatkan apakah yang bakal dibawakan oleh skrin pada masa hadapan.

Rupa laman web dulu-dulu

Siapa yang masih baru masuk dalam dunia internet, korang memang bertuah dapat lihat laman web yang ada sekarang ni macam Facebook, Twitter, Google dan lain-lain. sangatlah cantik layoutnya.Tapi korang pernah tak tengok rupa laman web yang terkenal masa awal-awal kemunculannya?



Reka bentuk baru firefox

Akhirnya, pihak pembangun Mozilla telah pun mengeluarkan perancangan mereka sepanjang tahun ini, sekaligus memperlihatkan apakah yang bakal dibawakan oleh pelayar web yang digunakan ramai itu, termasuk rekabentuk baru.

Sebelum ini, ia telahdiperlihatkan rekabentuk baru yang bakal dibawakan oleh Firefox, namun ia masih belum di peringkat akhir, dan kini kemaskini kepada rekabentuk tersebut diperlihatkan oleh pembangunnya.


Fokus utama diberikan adalah perhatian kepada bahagian tab mereka, dimana melalui kemaskini yang bakal dibawakan, ianya akan membawakan bahagian tab yang lebih kemas lagi.

Friday, 10 February 2012

Robot pengesan penipuan

Ayah membeli sbuah robot mengesan penipuan. Kalau ada penipuan robot tu akan menampar org tu.
Jadi,Ayah test robot tu masa mkn mlm:

Ayah: Alim pergi mana masa sekolah tadi?
Alim: Kat skolah lah(pang!!..robot tampar)Ok,Alim pergi tengok wayang!
Ayah: cerita ape?...
Alim: Harry Potter(robot tampar lagi!)
Alim: Ok,Alim tgk cite 18SX
Ayah: Apa?Masa ayah sebaya Alim, ayah tidak pernah tau pe itu benda2 lucah semua!(robot tampar
ayah)
Mak: Hahahaa! Memang terbukti Alim tu anak awak!(robot tampar mak).

sambungan nye kamu boleh fikir sendiri,,haha

Kisah seorang doktor

Seorang perempuan tua berjumpa seorang doktor dan bertanya,
"Doktor, saya ada masalah dengan perut yang selalu
berangin, tapi ianya tidak pernah menganggu
saya...kentut saya tak pernah berbau, dan senyap.Jadi
saya selalu kentut.

Doktor meminta penjelasan lebih lanjut dari perempuan
tua itu..., dan perempuan tua itu berkata,
"Sebenarnya, saya sudah kentut sebanyak 20 kali ketika
berada dihadapan doktor. Mungkin doktor tak tau sebab
kentut saya tidak berbau dan senyap."

Cikgu marah melampau dengan pelajar...

situasi berlaku di dlm kelas..
*cikgu masuk kelas...

Murid : Selamat pagi, Cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja?

Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh

orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh

bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua

masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera Cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik.

Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan

berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya,

kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi

perkataan-perkataan itu, faham?


Murid : Faham, Cikgu!

Moymoy Palaboy - Everybody

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...